Wie ben ik

Mijn naam is Leo Koswal, oprichter van Koswal's Zorg en geruime tijd ervaren met het begeleiden van jongeren.

De ervaring die ik voor mijn werk heb opgedaan begint vanaf mijn jeugd. Ik ben opgegroeid in een achterstandswijk. In die tijd heb ik een top jeugd gehad met keuzes die ik zelf van mijn ouders mocht maken.

Door de juiste keuzes te maken, heb ik een succesvolle voetbalcarrière doorlopen. Ik heb 2 keer van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Eerst in het betaald voetbal en later door het spelen van beachsoccer op internationaal niveau.

Nu doe ik alleen dingen die ik net zo leuk vind als voetbal. Ik probeer jongeren en jongvolwassenen te motiveren, activeren en te stimuleren om weer de dagelijkse routine te kunnen oppakken zoals werk, school etc. Dat doe ik vanuit een competentiegericht begeleiding methodiek en de Triple C-methode.

Naast mijn actieve voetbalcarrière heb ik met LVB-jongeren gewerkt in diverse instellingen. Dat is mij zo goed bevallen dat ik ook nog in de jeugdgevangenis heb gewerkt om jongeren te helpen vanuit mijn ervaring als topsporter uit een achterstandswijk. 

Tot voor kort heb ik de functie als jeugdbeschermer (jeugdreclasseerder) bekleed. Mijn taak was het veilig stellen van de thuissituatie van de jongere en de jongere weer op het juiste spoor te zetten met onder andere de hulp van het formele en informele netwerk. Als regiehouder binnen deze functie heeft mij inzicht en ervaring opgeleverd om procesmatig jongeren te begeleiden.

Nu ben ik iemand die positief in het leven staat en dat wil ik overbrengen aan anderen die dat steuntje nodig hebben. Dat doe ik met heel mijn netwerk die ik in de loop der jaren heb opgebouwd. Mijn netwerk draagt bij aan het activeren en ontwikkelen van de jongeren.

"Ik zou mezelf omschrijven als een motivator en activator. Dat zijn de kernwaarden die mij het beste omschrijven. Vanuit mijn voetbalcarrière als professional heb ik discipline en doorzettingsvermogen meegekregen. Verder ben ik een teamplayer en bruggenbouwer, want samen kun je meer dan alleen"